Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBSF


Det var länge sedan vi såg ett så här spännande SM-slutspel i softboll. Finalserien avgjordes först i femte och sista matchen!
 
Den 21-22 september avgörs vilket av Sveriges juniorlag som tar hem årets SM-guld och hela sex lag är anmälda till turneringen.
 
Sverige slutar på en 12:e plats i EM, och flyttas ned från A-pools EM, efter förluster mot Kroatien och Storbritannien i placeringsrundan.
 
Sverige har en tuff grupp med Tjeckien, Holland och Tyskland och förstärkta Israel och Storbritannien. Varje dag kommer bli en kamp till sista out för Sverige och blod svett och tårar krävs för att avancera från den gruppen till slutspel.
 
Sölvesborg Firehawks är Svenska Mästare i baseboll igen efter att ha besegrat Rättvik Butchers med 2-0 i matcher i SM-finalserien! Båda lagen är i och med segern kvalificerade till basebollens Europacuper 2020!
 
Det blir Leksands BSK och Skövde BSK som möts i softbollens SM-finaler, det står klart efter att båda lagen vunnit sina semifinalserier mot Enköping respektive Söder med 2-0 i matcher.
 
Med några veckor kvar av säsongen, kan vi glädjande notera att vi ökar i antalet licensierade spelare även i år. 1 008 licensierade spelare, en ökning med 5 spelare jämfört med 2018.
 
När basebollens SM-semifinaler avgjordes i helgen blev Sölvesborg Firehawks och Rättvik Butchers klara för årets SM-finaler! Finalspelet avgörs kommande helg i bäst av tre matcher i Sölvesborg.
 

Softboll: SM-semifinaler

(2019-08-26 11:02)
I helgen avgörs SM-semfinalerna i softboll, i bäst av tre matcher. Semifinalerna avgörs i Skövde och Enköping.
 
Skövde Saints representerade SBSF när Europacupens B-pool avgjordes i Dupnitsa, Bulgarien, den gångna veckan. Laget kom på fjärde plats i turneringen som vanns av spanska Atletico San Sebastian.
 
Bromölla och Alby blir spelplatser för basebollens regionseriekval och finalspelet i regionserien.
 
Om er förening har verksamhet för ungdomar mellan 7 och 25 år kan ni fram till och med den 25 augusti söka LOK-stöd för den verksamhet ni haft under 2019 års första halvår.
 
Förbundet har tillsammans med Nyköping Knights glädjen att bjuda in till Distriktslagsturnering baseboll för både U15 och U19!
 
Sölvesborg Firehawks (22-4) avslutade Elitserien med sex raka segrar och genom dubbelseger borta mot Leksand säkrade man serieseger och hemmafördel genom SM-slutspelet som inleds 24-25 augusti! Foto: Anna Bondesson
 
För 10:e gången kommer Skövde Saints representera SBSF i Europacupsammanhang när de denna veckan spelar Europacup i Dupnitsa, Bulgarien. Under veckan väntar 8 matcher på fem dagar. Foto: Grega Valancic
 

Banner_Antidop

 

Stöd Karlskoga Bats genom att
klicka på Bannern

 

Colloseum Club

KEMAB

Kga_kommun


Masten

  harrys

PE


HB

mf

Postadress:
Karlskoga BBK - Baseboll och Softboll
C/o Daniel Lindkvist, Duvbovägen 9
69136 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kgabats@hotmail.com

Se all info