Hoppa till sidans innehåll

Om Kosttillskott


Kosttillskott

Tillsammans med WADA, RF och SOK har vi i flera sammanhang informerat om farorna med kosttillskott. Bortsett från det faktum att många bedömare anser dem helt överflödiga, måste konstateras att de ibland innehåller dopingklassade substanser - utan att detta framgår av innehållsdeklarationen. Det är den enskildes ansvar vad han/hon stoppar i sig men SBSF avråder med bestämdhet från användandet av kosttillskott.

Observera att det finns exempel på idrottare som har åkt fast i dopingkontroll efter att ha använt kosttillskott som till och med listats som "säkra" av antidopingorganisationer.

Säkrare kosttillskott
Idrottsutövare som på medicinska grunder undantagsvis har behov av kosttillskott kan minska riskerna för doping genom att välja kontrollerade produkter. Av Läkemedels­verket registrerade naturläkemedel tillverkas med samma kvalitetskrav som läkemedel. När det gäller kosttillskott som saluförs på Internet, i butik eller apotek är kvalitetskontrollen okänd vilket gör att man aldrig kan vara säker på vad produkterna innehåller. Kosttillskott brukas därför alltid på egen risk.

Hög risk med "prestationshöjare"
Särskilt vill vi varna för kosttillskott som utlovar ökad vikt eller styrka. Det är huvudsakligen där vi hittar dopingklassade substanser. De säljs ofta under rubriken "prestationshöjare".

Ladda hem (PDF)

Titel Uppladdad Filtyp Storlek
  RFs Kostpolicy RFs Kostpolicy 2016-06-08 PDF 4 MBFielders choice


Banner_Antidop

 

Stöd Karlskoga Bats genom att
klicka på Bannern

 

Colloseum Club

KEMAB

Kga_kommun  

PE


HB

mf

Postadress:
Karlskoga BBK - Baseboll och Softboll
C/o Daniel Lindkvist, Duvbovägen 9
69136 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info